Willis Tower, fenomenal utsikt över Chicago

0
533
Willis Tower, Chicago IL

Att resa till en storstad är alltid spännande. En resa till klassiska Chicago i sig är speciellt bara det, med all historia som utspelats i den staden i norra USA. Precis som med många andra storstäder så kryllar det av skyskrapor. Den som utmärker Chicago är Willis Tower som fram till 2009 gick under namnet Sears Tower.

Willis Tower stod klar 1973 och blev då världens högsta byggnad efter att ha petat ner World Trade Centers norra torn från förstaplatsen. Idag finns det högre byggnader i världen, men Willis Tower stoltserar fortfarande med att vara Chicagos högsta byggnad.

Det är en härlig känsla att stå högt där uppe och blicka ner över alla andra skyskrapor i staden.

Tornet är idag ett kontorshus men högt upp hittar du Skydeck Chicago som är öppen för allmänheten. Tänk på att säkerheten är rigorös och köerna upp kan tidvis vara väldigt långa då du ska igenom ett par säkerhetskontroller på vägen.

Willis Tower i Chicago, ILVäljer ni att åka upp så är vår rekommendation att verkligen ha koll på vädret och undvika dagar med dåligt väder eller övervägande mycket moln.

Priset ligger i skrivande stund på $23 för vuxna och $15 för barn.

Om du tittar noga på bilden här bredvid så ser du små balkonger högst upp. Dessa balkonger är gjorda helt i glas och är faktiskt rätt stora när man väl står där uppe.

Det är inget för den höjdrädda, men för oss andra så är det en riktigt härlig känsla att stå där uppe och se ner över Chicago.

Mångas hjälte i barndomen – Batman – spelades som bekant in till stora delar i Chicago och i en scen står faktiskt Batman i dåvarande Sears Tower och lyssnar till polisradion efter hans nemesis – Joker – slagit till mot hans fest.

Sammanfattningsvis är Willis Tower en upplevelse du inte vill missa om du reser till Chicago. Men räkna med att du nog behöver avsätta en halvdag för att hinna med allt om du inte bor väldigt nära.

Det tar alltid ett tag att ta sig dit och väl framme ska det köpas biljetter. När du väl har biljetterna i din hand är det långa köer genom olika säkerhetskontroller innan du når hissen som tar dig hela vägen upp till Skydeck.

När du väl tagit dig upp är det lätt att fastna ett tag…

SHARE
Next articleVärldens dyraste whisky
Redaktionen hos Perfect Lifestyle förser dig som läsare med inspiration rörande allt från resor och mat till skönhetsprodukter och mode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here